bog

Představujeme matraci bedino

25. července 2016
bedino

Nemůžete se rozhodnout, jakou matraci vybrat? Právě pro Vás jsme navrhli a vyrobili zcela novou matraci bedino, která, jak věříme, vyhoví díky svým vlastnostem naprosto každému. Matrace účelným způsobem kombinuje výhody latexu, paměťové pěny, koňských žíní a PUR pěny, díky čemuž nabídne perfektní komfort, oporu a životnost. Pro pohodlné vstávání má 20cm výšku. Pokud by Vám přeci jen nevyhovovala, můžete ji do 30 dnů vrátit a my Vám vrátíme plnou kupní cenu nebo Vám navrhneme matraci na míru na základě nabídky webu www.sestavtesimatraci.cz a to na základě Vašich zkušeností s matrací bedino. Více informací k této nabídce najdete zde.

Výběr, údržba a praní potahu matrace

19. dubna 2016

Nemalou roli hraje i potah, který si zvolíte na matraci. V dnešní době je většina potahů vyrobena z polyesterových vláken, které nabízí dobré hygienické vlastnosti. Ještě lepší variantou jsou tzv. aktivní potahy, kdy je látka ošetřena složkou ničící bakterie a mikroorganismy. Může se jednat např. o ionty stříbra případně výtažek z rostliny Aloe Vera.

Pro zachování zdravého prostředí v lůžku je vhodné volit potahy, kterou jsou snímatelné a pratelné. Ideální variantou jsou potahy dělitelné na dvě poloviny, což vám umožní oprat jen tu část potahu, na které jste leželi. Můžete tak naráz oprat potahy z obou matrací vašeho partnerského lůžka ušetřit tak náklady . Dále by měl být potah pratelný alespoň na 60 stupňů, kdy se ničí podstatná část bakterií.

Antibakteriální potah s ionty stříbra

Antibakteriální potah s ionty stříbra

Jak přitvrdit matraci

8. února 2016

Možností jak matraci změkčit je poměrně dost. Jednoduše na matraci zakoupíte krycí matraci, nebo-li topper, z odpovídající pěny (např. paměťové pěny nebo studené pěny). Co však dělat, když je vaše stávající matrace příliš měkká a vy zrovna nemůžete investovat do nové? Pěnovou krycí matrací byste si příliš nepomohli, nebo by řešení bylo velmi dočasné.

Pro tuto situaci máme dobře odzkoušené řešení, jež se skládá z 2cm kokosové desky a 2–4cm studené pěny. Deska z kokosu bude umístěna ve spodní části krycí matrace a díky své tuhosti zajistí, že i přes měkký podklad se do matrace nebudete nadměrně bořit. Navíc je dobře prodyšná a pomůže tak udržovat příjemné klima na lůžku. Na kokosovou desku pak umisťujeme nejčastěji 2–4cm studené pěny, v závislosti na spánkových preferencích zákazníka.

Krycí matraci dáme do potahu jako běžnou matraci, tzn. že potah bude snímatelný a pratelný pro perfektní hygienu. Celkově vám krycí matrace přidá 5–7cm výšky ke stávající matraci. Pokud tedy nespíte již teď na velmi vysoké matraci/posteli, zpříjemní vám vyšší výška ranní vstávání z postele. Krycí matraci (topper) na jednolůžko můžete mít již od 2 190,– Kč vč. dopravy.

Matrace na pevný rošt / lamelový rošt

21. října 2015

Matrace na pevný rošt / lamelový rošt

Zvažujete jaký rošt si pořídit? Volba roštu poměrně úzce souvisí s volbou matrace. Pokud preferujete tvrdší matrace, navrhujeme vám ušetřit a zvolit klasický pevný rošt, který vás přijde na stokoruny a raději přidat za kvalitnější matraci. Spolupráce roštu a matrace je totiž díky její tuhosti poněkud omezenější a rošt přidá maximálně jakoby pružinový efekt.

V případě měkčích matraci již lamelový rošt dává větší smysl díky vyšší míře spolupráce matrace a roštu. Vzhledem k měkkosti matrace je na rošt přenášena větší část hmotnosti než v případě tvrdé a díky tomu pomáhá rošt prodlužovat životnost samotné matrace.

V našem brněnském showroomu si pak můžete vyzkoušet oba typy roštů s vybranou matrací a zjisti tak, co je pro vás vhodnější. Více informací o showroomu najdete zde Matrace Brno.

Sešití matrace

29. září 2015

Chcete-li mít matraci bez zbytečné chemie, tak nově si u nás můžete nechat jakoukoliv matraci ručně sešít. Sešito bude čistě matracové jádro, přičemž potah budete moci stále sundat a oprat jak jste zvyklí. Navíc je tento způsob spojení i šetrnější k životnímu prostředí. Až matrace jednou doslouží, můžete švy rozpárat a přírodní materiály nechat rozložit v přírodě, ostatní pak nechat řádně recyklovat. Navíc si tak usnadníte i transport matrace z vašeho domu či bytu.

Sešitá matrace