Návod pro práci z postele

13. ledna 2017

Digitální revoluce pokročila do fáze, kdy spousta lidí má možnost pracovat z domu. Proč si tedy práci nezpříjemnit a nezůstat celý den v posteli? Máme pro vás pár rad, jak to v ní zvládnout:

  1. Nastavte si alespoň 3 budíky: Pokud plánujete pracovat z postele, je až směšně jednoduchá zaspat.
  1. Kofein na prvním místě: Maximálně podpořte různými aditivy svou bdělost a zabraňte návratu spánku.
  1. Vše v dosahu: Umístěte veškeré pracovní prostředky (notebook, nabíječky, mobil, zápisník, tužku, přílepky,…) a věci, které vás udrží „naživu“ (svačina, karafa s vodou, sklenička,…) do vzdálenosti kam dosáhnete, aniž byste museli vstávat z postele.
  1. Další rozměr polštářů: Udělejte si za pomoci polštářů maximální pohodlí a využijte je jako ergonomickou podporu při práci.
  1. Hudba: Pokud zrovna nemusíte vyřizovat telefony každých 5 minut, investujte do pořádné aparatury či sluchátek. Vaši oblíbená hudba nabere jiný rozměr a navíc vám zpříjemní pracovní prostředí.
  1. Udělejte si přestávku. Ačkoliv se to může zdát divné, i polehávání může být celkem únavné. Experti proto doporučují se protáhnout každý 45min. Krátce se projděte, protáhněte krk, protřepte ruce a prsty a hlavně pár předklony protáhněte záda.