Jak probíhá šití potahu na matraci

16. února 2020

Prošití potahu rounem

Potahy na matrace šijeme z několika druhů látek. Na začátku jsou některé látky prošity PES rounem o gramáži 200g/m2. Přítomnost rouna ze spodní strany potahu zlepšuje tepelný komfort a pocitově dělá matraci příjemnější. Neprošíváme potahy, které zabraňují proniknutí vlhkosti do jádra matrace a dále potah ze 100% bavlny. Na přání lze ušít libovolný potah v neprošité variantě.

Řez potahovou látkou s PES rounem

Řez potahovou látkou s PES rounem

Naměření a obšití látky

Po ustřižení látky na potah v požadované velikosti je látka po obvodu obšita, což zabrání jejímu třepení a umožní kvalitní zpracování.

Obšitá látka

Obšitá látka

Vytvoření rohů

Na připravené látce následuje vytvoření rohů na obou částech potahu tak, aby rozměrově odpovídaly požadované výšce matracového jádra, pro které je potah šit.

Zpracování rohu potahu

Zpracování rohu potahu

Všití zipu

Na závěr je do potahu všit zip. Standardně používáme zip po celém obvodu matrace, kterým lze potah rozdělit na dvě části. Toto řešení vám umožní snáze potah navléct na matraci a usnadní údržbu. U dělitelného potahu můžete vyprat vždy jen tu polovinu, na které jste spali. Na přání lze potah ušít se zipem do „L“. Výsledkem je potah přesně na míru vaší matraci, který se vám bude i snadno udržovat.

Nový potah na matraci si můžete vybrat a navrhnout na naší stránce Potahy na matrace