Jak přitvrdit matraci

8. února 2016

Možností jak matraci změkčit je poměrně dost. Jednoduše na matraci zakoupíte krycí matraci, nebo-li topper, z odpovídající pěny (např. paměťové pěny nebo studené pěny). Co však dělat, když je vaše stávající matrace příliš měkká a vy zrovna nemůžete investovat do nové? Pěnovou krycí matrací byste si příliš nepomohli, nebo by řešení bylo velmi dočasné.

Pro tuto situaci máme dobře odzkoušené řešení, jež se skládá z 2cm kokosové desky a 2–4cm studené pěny. Deska z kokosu bude umístěna ve spodní části krycí matrace a díky své tuhosti zajistí, že i přes měkký podklad se do matrace nebudete nadměrně bořit. Navíc je dobře prodyšná a pomůže tak udržovat příjemné klima na lůžku. Na kokosovou desku pak umisťujeme nejčastěji 2–4cm studené pěny, v závislosti na spánkových preferencích zákazníka.

Krycí matraci dáme do potahu jako běžnou matraci, tzn. že potah bude snímatelný a pratelný pro perfektní hygienu. Celkově vám krycí matrace přidá 5–7cm výšky ke stávající matraci. Pokud tedy nespíte již teď na velmi vysoké matraci/posteli, zpříjemní vám vyšší výška ranní vstávání z postele. Krycí matraci (topper) na jednolůžko můžete mít již od 2 190,– Kč vč. dopravy.